Waterschap Aa & Maas - Website

Waterschap Aa & Maas, dat het gebied bedient dat gesitueerd is rondom Den Bosch, is duidelijk bezig met haar toekomst. Ze begrijpen dat ze in hun rol veel meer kunnen betekenen voor hun bedieningsgebied dan dat dat nu het geval is. Deze visie creëerde de vraag: Hoe kan het waterschap Aa & Maas er in 2015 uitzien en welke additionele rollen kan het vervullen?

Concept

Samen met Outpost11 hebben zij idee geïnitieerd waarin crowd sourcing centraal stond. Een bestaande groep van 450 mensen, werkende of direct betrokken bij het waterschap werd naar hun invulling van deze vraag gevraagd. Op de door Outpost11 ontwikkelde website bestond uit diverse fases.

In de eerste fase konden de aangeschreven personen hun ideeën beschrijven, kwalificeren en vormgeven. In de vervolgfase werden de kanshebbers gepresenteerd en kon er doormiddel van een ‘Eurovisie’ stemmechanisme gekozen worden voor het beste idee. In de laatste fase werden de winnaars gepresenteerd.

Resultaten

In nog geen twee weken zijn er meer dan 181 ideeën ingezonden op een groep van 450 deelnemers! We mogen dus spreken van een overweldigend succes! Een jury met o.a. Jort Kelder heeft de selectie gemaakt van de ingezonden ideeën. Uit deze zes inzendingen is de uiteindelijke winnaar van het Beste idee Boven Water gekozen!